محل تبلیغات شما

معرفی مکانهای باستانی وتاریخی روستای نوگک

قسمت(1)

تپه ی تل گنگون (نوگک)

تپه ی باستانی گنگون در حدود 500متری شرق روستای نوگک ومشرف به رودخانه تنگ شیوواز شمال به کوه مصلی (مصلا)قرارگرفته وموقعیت جغرافیایی آن  َ29-30و عرض جغرافیایی34َ-51 طول جغرافیایی می باشد.طول این تپه 75 وعرض آن 70متر وارتفاع آن درحدود 5/11 متر از سطح زمین های اطراف خود بلندتراست ،بستر ودیواره های اطراف تپه گنگون

گِل رس بوده که طی دوران های استقرار انسان برهم انباشته گردیده ودر جای جای اطراف این تپه ی باستانی نشانه ی حیات وسفال های دوران تاریخی ،خردشده بطورپراکنده قابل روئیت اند.

وبطور حتم استقراربر بستراین تپه مربوط به یک دوران نبوده ودر دوره های متعددی را شامل می شود ،تا آنجا که مرتبط به دوران های استقرار بر سطح این تپه  می گردد می توان استقرار انسان را بر بستر این تپه به دوران  های مشروحه زیر مرتبط ساخت:

1-    دوران تلگپ  متعلق به   4000سال   پیش از میلاد

2- دوران با        B2متعلق به 4000سال پیش ازمیلاد

3-دوران بانش متعلق به3000سال پیش از میلاد

4-دوران تیموریان ،شقا متعلق به 1000تا1500سال پیش از میلاد

5-دوران هخامنشیان متعلق به 500سال پیش از میلاد

آنچه مسلم است ساخت سفال های تل گنگون هم دست ساز وهم چرخ ساز بوده که به وسیله ماده چسبنده ی گیاهی ویا خمیری نارنجی وکرمی در نوع های مختلف ساخته می شدند.

همچنین سفال های مربوط به دوران ساسانی ،اسلامی برروی این تپه مشاهده گردیده اند که جای جای این تپه در سال های اخیر شبانه توسط افراد سود جو به طور غیر مجاز حفاری شده است.

بنا به دعوت جمع کثیری از جوانان شهرستانهای ممسنی و رستم :

مهار کامل آتش سوزی در منابع طبیعی نوگک رستم

آغاز کشت برنج در روستای نوگک رستم

های ,دوران ,ی ,پیش ,جای ,باستانی ,این تپه ,تپه ی ,پیش از ,جای جای ,متعلق به ,باستانی وتاریخی روستای ,مکانهای باستانی وتاریخی ,معرفی مکانهای باستانی

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها